IMG-20180423-WA0004
Groepsfoto

Dit is Rene, de grondlegger van onze vzw.
Hij is onze uitvinder en creatieve duizendpoot die steeds op zoek is naar nieuwe ideeën.

Eén van de passies van Rene was duiken & actief bezig zijn op het water. Dat deed hij niet alleen maar graag samen met zijn vrienden tot 1 van die vrienden een motorongeluk kreeg en in een rolstoel belandde.

Rene werd geconfronteerd met een groot tekort aan activiteiten die zowel voor mobiele als minder mobiele mensen toegankelijk (én leuk) waren. Hij zag hoe het sociale leven van de vriend kleiner en kleiner werd en besloot hier iets aan te doen. Samen met compagnon Katty slaagde Rene er na een aantal proefmodellen in om een mobiel kraantje te ontwikkelen om zijn kameraad in- & uit het water te heffen zodat ze weer samen konden gaan duiken.

Het “zaadje” tot ontwikkeling van echte “INCLUSIE” activiteiten/projecten was geplant, in 2017 werd Team CrazyIdee geboren en is nog steeds in groei.

Het zaadje voor de uitgroei van onze CrazyIdee-activiteiten begon te kiemen.
Ons doel is simpel: zowel mobiele als minder mobiele mensen samen laten genieten op het water, gelijktijdig & met respect voor iedereen…Inclusie dus zoals dat genoemd wordt.

Zo ontstond het idee van de WheelWaver, een elektrisch aangedreven rolstoelboot.

Via de oprijplaten kan je met je eigen rolstoel plaatsnemen op de WheelWaver.
Je hoeft niet uit je rolstoel getild te worden (dus wij werken ook niet met een ijzeren verpleegster) en je komt niet op een ongemakkelijk bankje terecht waar je zit – of hangt – tot de tocht gedaan is. Je blijft lekker in je eigen comfortabele (misschien wel aan jou aangepaste) rolstoel zitten.

De WheelWaver is uiterst stabiel, behoort tot “traagvaart” en je bepaalt zelf de koers met de joystick – of je kiest ervoor om gewoon mee te varen, al dan niet in het gezelschap van je partner of begeleider.
Hoe dan ook, het concept is simpel. Oprijden en genieten van de vrijheid op het water.

20190519_112014
FloatXpress 3

Maar hier zijn we niet gestopt…

Om nog meer mensen samen te brengen & gelijktijdig te laten genieten, bouwden we de FloatXpress – een bijzonder stabiele, unieke watertrein.

Kinderen, ouderen, mobiel of minder mobiel kunnen zo samen op het water genieten van de vrijheid en de natuur.

Maar wij willen nog meer.  Meer inclusie met meer respect voor nog meer mensen. En daarom blijft CrazyIdee verder werken aan nog meer manieren om iedereen, mobiel en minder mobiel, samen te brengen op het water.

Hiervoor kunnen we jullie steun goed gebruiken. Met jullie (financieel) duwtje in de rug kunnen wij onze koers verder blijven varen en blijft niemand aan de kant staan. 

Dit kan zelfs op een hele leuke manier! Kom zelf eens (mee-)varen & relax genieten of doe deze beleving KADO 😉 Meer info hierover onder “Activiteiten” en “Steun ons”.

Ondertussen werden ook nieuwe personen aangestoken door het enthousiasme, de originaliteit van de projecten & het “verschil willen maken” zodat we tot een groter CrazyIdee Team kwamen.

Misschien voel je je nu ook wel aangetrokken door ons enthousiasme & heb je zin hieraan zelf ook mee te werken of het van korter bij te beleven? Waarom geen CrazyIdee-LID worden… check it out op  https://www.crowd-fun-things-crazyidee-vzw.be/lidmaatschap-crazyidee/

WELCOME ON BOARD 🙂